11 Ekim 2018

Evde sağlık hizmetleri sunumunun Türk Sağlık Sistemi içinde yer edinmesine ilişkin ilk yönetmelik 2005 yılında yayımlanmıştır. Bu yönetmelik, o güne kadar çoğunlukla özel sektör tarafından uygulanan evde sağlık hizmetlerinin disipline edilmesi amacıyla düzenlenmiştir. Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarınca evde sağlık hizmetlerinin verilmesine yönelik yönerge ise 2010 yılında yürürlüğe konulmuş olup ülkemizde 01.02.2010 tarihinde hizmet sunumuna başlanmıştır.

İlimizde Evde Sağlık Hizmetleri, Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığına bağlı 1 Eğitim Araştırma Hastanesi, 5 Devlet Hastanesi ve 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde kurulmuş evde sağlık hizmet birimleri ile verilmektedir.